Vanliga frågor

Fler frågor?
Vad är fördelen med motoroptimering jämfört med Chip-box?

En chip/racebox som tex RaceChip, Dieselbox och alla andra tillverkare av dessa boxar/inkopplingar modifierar endast ett fåtal parametrar. Vanligtvis är detta bränsletryck och ibland turbotryck, och ibland för mycket. När vi gör mjukvaran till en motoroptimering ändras inte mindre än 28 parametrar.

Hur är det med besiktning och service?

Du får inga problem med besiktning, då optimeringen inte syns. Skulle det hända att bilens ECU uppdateras vid service eller annan typ av verkstadsbesök så skriver vi in mjukvaran utan kostnad inom garantiperioden (5 år).

Kan jag vara säker på effektökningen efter optimering?

Vi garanterar den utlovade effekten utifrån vår effektdatabas som minsta resultat. Förutsatt att motor och växellåda är i gott skick och underhållet har utförts i rätt tid. Vi testar normalt ny mjukvara 3 gånger i vår testbänk innan den får användas. Den effekt som visas i databasen är minimum effekt utifrån test.

Sparar man bränsle efter en optimering?

Allt beror på hur du kör. Vid jämn hastighet och lågt gaspådrag på motorvägen kommer du att förbruka ca 5-10% mindre. Å andra sidan, om du är ute efter prestanda och använder all kraften så är det uppenbart att den motsatta effekten kommer att inträffa. Generellt sett, med låg bränsleförbrukning så kommer fordonet att ge dig mer körglädje för mindre pengar.

Finns det en risk för min bils motor eller växellåda?

Alla optimeringar som erbjuds av ATM görs i driftsäkert läge där vi respekterar de toleranser som tillverkaren ställt in, både när det gäller motorn och växellådan. Det finns därför ingen risk för varken motor eller växellåda förutsatt att bilen är skött servicemässigt.

© 2023 Modran Auto. All rights reserved. Skapad av Webize.se